Hoe onze Young Professionals helpen voldoen aan CSRD-richtlijnen

1 min leestijd
juli 24

Onze Young Professional Sjoerd helpt klanten bij deze uitdaging, o.a. door de verschillende ESG KPI’s in kaart te brengen die belangrijk zijn onder de nieuwe CSRD-richtlijnen. De CSRD is een jaarlijkse verplichting om te rapporteren over E, S en G thema’s, zoals milieu, mensenrechten en diversiteit & inclusie. Ook helpt Sjoerd bij het uitvoeren van een GAP analyse op het E, S en G domein, zodat voor de klant inzichtelijk wordt hoe ver zij op dit moment zijn in relatie tot de rapportagevereisten. 

Sjoerd: “Ik vind het een supermooie, belangrijke en impactvolle opdracht waarbij ik direct bijdraag aan de duurzaamheidstransitie binnen organisaties." Ik merk dat ik met mijn CSRD kennis klanten al snel een stap verder kan helpen. Ik deel graag een aantal belangrijke inzichten:

  • Meer dan alleen een verplichting: Rapportageplichtige bedrijven zijn weliswaar de eersten die moeten rapporteren, maar de impact gaat veel verder. Duurzaamheid zal naar verwachting een steeds grotere rol gaan spelen in bijvoorbeeld aanbestedingen en investeringen. 
  • Begin klein, droom groot: Je organisatie hoeft niet alle uitstoot in één keer perfect in kaart te brengen. Wanneer je eenmaal weet waar de grootste impact ligt, kun je beginnen met het doorvoeren van wijzigingen die bij elkaar opgeteld een grote positieve impact kunnen hebben. 
  • Gebruik beschikbare middelen: Probeer niet zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Er zijn veel diverse tools en kennisbronnen beschikbaar die je kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld bij het berekenen van je CO2-voetafdruk.
  • Inspireer anderen: Deel je resultaten en de uitdagingen die je tegenkomt. "Duurzaamheid is een gezamenlijke inspanning en elke kleine stap telt!”

Heb je vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Hanne.

 

Hanne Steenhuis-3
Hanne Steenhuis
Business Unit Lead Projects