Duurzame Innovatie in de Luchtvaart: Louise bij Luchtvaart in Transitie

1 min leestijd
juni 24

“Ik ga op zoek naar een baan waar ik mijn bevlogenheid in kwijt kan, een steentje bij kan dragen aan de maatschappij, met leuke collega’s en een fijne leidinggevende. En een plek waar ik nog meer over mezelf kan leren en waar ik mezelf nog verder kan door ontwikkelen en kan blijven leren.”. Zo eindigde ik mijn masterscriptie in juni 2023 over werkgeluk, wat mij leidde tot solliciteren bij Kyden.

In november 2023 ben ik bij Kyden begonnen als Projects Trainee, een traineeship waar ik projectmanagement vaardigheden kan ontwikkelen, met daarnaast veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bij de Kick-off van het ESG traineeship in april 2024 wist ik al snel zeker dat ik de overstap wilde maken. Want hoe mooi is het als je tijdens je werk ook nog eens een positieve bijdrage kan leveren?

Dat brengt mij tot mijn huidige opdracht bij de stichting Luchtvaart in Transitie. Deze stichting heeft als ambitie om de luchtvaartsector te verduurzamen en een klimaatneutrale toekomst voor de luchtvaart te realiseren tegen 2050. Met een financiering vanuit zowel de overheid als commerciële partijen, voert Luchtvaart in Transitie 12 deelprojecten uit die gericht zijn op het bevorderen van duurzame technologieën binnen de luchtvaartindustrie. Luchtvaart in Transitie concentreert zich voornamelijk op de maakindustrie binnen de luchtvaartsector, waarbij onderzoek wordt gedaan naar duurzame technologieën en mogelijkheden voor klimaatneutraal vliegen. Een van de veelbelovende onderzoeksgebieden is de ontwikkeling van vliegen op waterstof.

Bij Luchtvaart in transitie heb ik de functie Adviseur Communicatie & Stakeholdermanager, maar ben ik ook betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Binnen de opdracht merk ik de complexiteit en uitdaging die een transitie met zich meebrengt, iets waar veel bedrijven en sectoren in deze periode tegenaan zullen lopen. “We willen veranderen, we moeten veranderen, maar hoe? En als je hebt bedacht hoe, hoe neem je mensen daarin mee?” 

Een cruciale stap in deze transitie is het actief betrekken en aantrekken van jongere werknemers. Ik merk namelijk dat ik, en mijn leeftijdsgenoten, regelmatig een andere blik op zaken hebben en innovatieve ideeën naar voren brengen. Daarnaast zijn wij opgegroeid in een tijd waarin verandering de norm is en de urgentie om een verschil te maken diepgeworteld is. Hierdoor is onze generatie niet alleen bereid om duurzame oplossingen te bedenken, maar ook om deze met passie en energie te realiseren.

Louise Snel
Louise Snel
Projects Young Professional