Ontdek hoe Kyden organisaties helpt om het verschil te maken

5 min leestijd
september 23

Kyden is een multidisciplinaire, full service ESG-dienstverlener die organisaties ondersteunt bij een versnelde transitie naar een duurzame samenleving. Door de kennis, ervaring, netwerken en talenten van Kirkman Company, YSE en Dialogue te combineren, zijn we in staat om deze transitie niet alleen op gang te brengen, maar ook te verankeren in alle facetten van de organisaties die we begeleiden.

Kyden, dat zijn wij: een team van 175 bevlogen mensen, dat vanaf 2023 als één krachtige speler de markt betreedt. Met een gezamenlijke wens om organisaties te helpen niet alleen vanuit financieel oogpunt te handelen, maar ook om meer waarde te creëren voor mens, samenleving en natuur. 

Full service ESG-dienstverlener

Het bundelen van onze krachten tot een full service ESG-dienstverlener versterkt niet alleen onze positie binnen het ESG-gebied, maar stelt ons ook in staat organisaties nog beter te ondersteunen bij hun duurzame transformatie. Want uiteindelijk draait alles om het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving, waarin de behoeften van iedereen in harmonie met mens en natuur worden vervuld. Wij zijn ervan overtuigd dat organisaties hierbij een cruciale rol spelen. Kyden, a fast track to better.

Maatschappelijke betrokkenheid leeft

Gelukkig groeit het besef van het belang van maatschappelijke betrokkenheid binnen organisaties, zowel onder medewerkers als in de directiekamers. Ook werkzoekenden zijn steeds vaker op zoek naar organisaties met een maatschappelijk doel. De noodzaak van een missie die niet alleen winst nastreeft, maar ook rekening houdt met de wereld om ons heen, wordt steeds beter begrepen. Ongeveer twintig procent van de Nederlandse organisaties heeft hun beleid hier al op aangepast.

De missie van Kyden

Dit betekent dat tachtig procent van de organisaties hier nog niet mee bezig is, of misschien nog zoekende is. Dit percentage willen wij verlagen door mensen voor te bereiden op verandering en organisaties toekomstbestendig te maken. Door mensen enthousiast te maken, ontsluiten we niet alleen het potentieel van individuen, maar ook van teams, organisaties en ecosystemen. Het doel is dat organisaties duurzaamheid in hun kernstrategie verankeren, waarbij ESG een belangrijk instrument is.

Van papierloos kantoor naar daadwerkelijke transformatie 

Waar ESG-rapportage over milieu, maatschappij en bestuur eerst als een administratieve last werd gezien, wordt het nu beschouwd als een effectief instrument om duurzame verandering op gang te brengen. Organisaties die ESG (Environment, Social en Governance) omarmen, lopen voorop. Duidelijke doelen zorgen ervoor dat de organisatie daadwerkelijk actie onderneemt. Het is echter belangrijk om een weloverwogen keuze te maken over deze doelen, aangezien je niet op alle fronten een uitblinker kunt zijn. Een heldere keuze die past bij jouw visie maakt de uiteindelijke transitie haalbaar.

“Als je als organisatie scherp hebt wat voor jouw organisatie belangrijk is, is de transitie mogelijk.”

Roy Klaassen

Duurzame aantrekkelijkheid

Het is nog steeds uitdagend om af te stappen van het traditionele waarde-denken, waarin het nastreven van maatschappelijke impact botst met financiële groei. Winstgevendheid blijft een belangrijk doel, maar als je eenmaal begrijpt dat maatschappelijke waardecreatie gelijk opgaat met aantrekkingskracht, verschuift de manier waarop je de 'waarde' van je bedrijf meet. Maatschappelijke waarde trekt niet alleen talent aan, maar ook investeerders. Daarbij speelt het een steeds grotere rol bij fusies en overnames. Zowel de inzet van de CEO als die van de CFO zijn daarom cruciaal in het transitietraject.

Maatschappelijke score

ESG-rapportages helpen organisaties om hun maatschappelijke en duurzame inspanningen zowel kwalitatief als kwantitatief uit te drukken. Wat doen ze om hun CO2-uitstoot te verminderen? Hoe gaan ze om met gegevensbescherming en privacy? Wat is hun beleid ten aanzien van de beloning van bestuurders? Dit zijn enkele voorbeelden uit een ESG-rapportage. Deze gegevens vertalen zich onder de streep naar een ESG-score, die aangeeft in hoeverre de organisatie voldoet aan zijn ESG-verplichtingen. Deze scores worden toegekend door externe partijen, wat het een objectieve manier maakt om organisaties te beoordelen.

CSRD, last of kans?

Organisaties volgen allemaal op hun eigen manier de richtlijnen op het gebied van milieu, sociale omstandigheden en bestuur. Sommige zijn net begonnen, andere zijn al ver gevorderd. Sommige hebben ambitieuze doelen en willen een grote impact maken, terwijl andere tevreden zijn met het voldoen aan basisrichtlijnen. Ze hebben echter één ding gemeen: ze begrijpen dat er actie ondernomen moet worden. Zeker met de komst van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die vanaf 1 januari 2024 verplicht is in het jaarverslag van 2024. Wij zien dit niet als een belemmering, maar als een waardevol instrument in de duurzame revolutie. Wij ondersteunen organisaties bij het nakomen van hun CSRD-verplichtingen. Dit resulteert in een dubbel voordeel: ze voldoen aan de voorschriften én zetten een aanzienlijke stap richting toekomstbestendigheid.

Lees hier meer over onze visie op CSRD

Meerdere disciplines, meerdere kansen

Om organisaties te helpen bij hun transformatie, is diepgaande kennis nodig op meerdere niveaus: de intrinsieke motivatie van individuen, de organisatie zelf en het ecosysteem waarin zij opereren. Technische aspecten spelen een rol, maar er zijn ook veel veranderkundige aspecten, zoals project- en programmabeheer, leiderschapscoaching en het aantrekken van nieuw talent. Daarom hebben we onze diensten opgedeeld in drie domeinen: consultancy en transformatie, educatie en talent, en technologie en data. In al deze disciplines staat de mens centraal, want zonder veranderwil is er geen veranderkracht.

Consultancy en transformatie

De bereidheid om te veranderen vormt het uitgangspunt wanneer we transformaties, verbeteringen en vernieuwingen in gang zetten. Want hierbij heb je iedereen nodig. We creëren verandertrajecten waar mensen graag aan deelnemen, zonder eindeloze vergaderingen en dikke rapporten. We brengen kansen en uitdagingen in kaart en brengen mensen in beweging om gezamenlijk koers te zetten op het gebied van onder andere purpose en strategie, klantbeleving, HRM, conflictmanagement en maatschappelijke waarde. 

Ontdek hoe we ervoor zorgen dat organisaties voorbereid zijn op de kansen en uitdagingen van morgen

Educatie en talent

Bedrijven die snel willen veranderen, innoveren en groeien, hebben getalenteerde en ambitieuze mensen nodig. Voor bedrijven en projecten die behoefte hebben aan extra snelheid, bieden we een on- en offline ESG-trainingsplatform, leiderschapscoaching, beroepsopleidingen en incompany trainingen. We plaatsen ook jonge professionals op interim-basis en begeleiden wervings- en selectietrajecten. De mogelijkheid om te leren, ontwikkelen en productief te zijn, zorgt ervoor dat mensen waardevol worden voor de toekomst van organisaties.

Leer meer over hoe we persoonlijke en professionele groei stimuleren

Technologie en data

Meten is weten. Technologie en data stellen ons in staat om onze prestaties ten opzichte van de wereld om ons heen bloot te leggen. Wanneer organisaties relevante data effectief gebruiken, krijgen ze inzicht in de laatste ontwikkelingen, ontdekken ze kansen en kunnen ze strategische beslissingen nemen. We bieden diensten en professionals op het gebied van data-analyse en -strategie, procesanalyse en data-gestuurde locatiestrategie. Hiermee helpen we organisaties om data-gedreven te handelen.

Lees meer over onze data-oplossingen

“Als je niet meegaat in de ontwikkeling, dan kost het op den duur nog meer geld en leg je het straks af ten opzichte van de concurrentie die er wel in meegaat.”

Harry de Haas

Full service

Door onze kennis, ervaring en netwerken te combineren en te verdelen over de drie disciplines, zijn we een full service ESG-dienstverlener geworden. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee organisaties versneld kunnen bewegen naar een duurzame toekomst. Het bundelen van onze krachten vormt een solide basis om ook op Europees niveau te groeien naar een prominente rol als ESG-speler. FIELDS Group is toegetreden als aandeelhouder om deze positie te behalen en onze groei te versnellen. De naam Kyden is niet voor niets een samensmelting van de namen Kirkman, YSE en Dialogue, aangevuld met 'en' om mogelijke toekomstige uitbreidingen te symboliseren. We zijn actief op zoek naar bedrijven met dezelfde visie die passen bij onze strategie, zodat we een nog grotere impact kunnen realiseren op onze weg naar een mooie toekomst.

Wil je meer weten over Kyden? Of ben je benieuwd hoe Kyden jouw organisatie kan helpen? Neem dan gerust contact op met Roy Klaassen.

 

Roy Klaassen-2
Roy Klaassen
Managing Director