Kyden Fietst voor het Klimaat: Onze Deelname aan de Climate Classic 2024

2 min leestijd
mei 24

Kyden Fietst voor het Klimaat: Onze Deelname aan de Climate Classic 2024

Op vrijdag 21 juni staat er een bijzondere uitdaging op de agenda van vijftien moedige Kyden collega’s: de Climate Classic. Deze fietstocht is niet zomaar een evenement; het is een krachtig statement voor klimaatactie, waarbij deelnemers langs de 'toekomstige kustlijn' van Nederland fietsen om de urgentie van de klimaatcrisis te benadrukken.

Wat is de Climate Classic?

Georganiseerd door Cycling 4 Climate, heeft de Climate Classic als doel om bewustwording en actie voor het klimaat te stimuleren. Dit jaarlijkse evenement vindt al voor de vijfde keer plaats en trekt zo'n 2.500 deelnemers, waaronder veel bedrijventeams. Het is een uitgelezen kans voor Kyden om samen met andere organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen impact te maken..

Kyden's Inzet voor Duurzaamheid

De deelname van Kyden aan de Climate Classic past perfect binnen onze bedrijfscultuur en toewijding aan duurzaamheid met de missie ‘a fast track to better’. Ons team, bestaande uit collega's van de disciplines Data & Tech, Education & Talent en Consulting & Transformation vertegenwoordigen een breed spectrum van ervaringen zowel professioneel als sportief — van fietsliefhebbers tot nieuwkomers in de sport. Met afstanden variërend van 90 tot maar liefst 375 kilometer, is onze betrokkenheid en enthousiasme voor dit evenement enorm.

Meer dan Alleen Fietsen

De Climate Classic is meer dan een fysieke uitdaging; het is een platform voor verandering. Elk van onze deelnemers heeft de mogelijkheid om een klimaatbelofte te doen en bij te dragen aan milieu-initiatieven door hun CO2-uitstoot te compenseren. Dit zijn concrete stappen die wij als bedrijf en individuen nemen om een positieve impact te hebben op onze planeet. Ook Kyden doet zo’n klimaat belofte als Organisatie

“De deelname aan de Climate Classic heeft ons weer aangescherpt op het gebied van interne duurzaamheid. Hoewel we al meer dan tien jaar een pioniersrol vervullen, zijn er altijd verbeterpunten”. Vertelt Roy Klaassen, de managing director van Kyden. "We hebben inmiddels vegetarisch eten als de norm voor al onze externe events. We willen dat dit ook de norm wordt voor al onze interne events". Daarnaast kunnen we met ons mobiliteitsbeleid nog een stap zetten als het gaat om de CO2-uitstoot van onze reisbewegingen, met als doel volledig CO2-neutraal te reizen per trein, fiets of auto," aldus Klaassen

Helpen met duurzaamheid is iets wat we als Kyden ook in samenwerking met onze klanten in praktijk brengen door hun te helpen met hun Co2-uitstoot in kaart te brengen voor rapportage doeleinden, duurzame bedrijfsstrategieën te ontwikkelen die rekening houden met Co2-uitstoot in de hele keten. En dit te vertalen naar duurzame klantrelaties. 

Kyden in Actie

Maar nu dus actie voor klimaat op de fiets. Op de dag van de tocht zullen onze collega's niet alleen hun fysieke kracht testen, maar ook hun commitment aan een duurzamere wereld. We kijken ernaar uit om ervaringen uit te wisselen met andere bedrijven, inspiratie op te doen, en te leren hoe we onze impact op het klimaat verder kunnen verminderen.

We zijn trots op onze Kyden collega's die deze uitdaging aangaan en daarmee bijdragen aan een belangrijke oorzaak. Dit evenement zal ongetwijfeld een inspirerende en verbindende ervaring zijn voor iedereen die betrokken is.

Volg ons op onze social media kanalen voor live updates, foto's, en verhalen van onze deelnemers. Laten we samen trappen voor verandering!

Steven Hölscher fietsend voor Climate Classic