Mediationopleiding door MfN beoordeeld als ‘excellent’

Kyden
door Kyden
1 min leestijd
april 23

De officiële uitslag van de MfN is binnen. De Mediationopleiding van Kyden is tijdens de audit van de Mediators federatie Nederland beoordeeld als ‘excellent’. Een exceptioneel hoge beoordeling waarin Kyden wordt omschreven als een ‘uitzonderlijk goed geleid instituut’. 

Op vrijwel alle afzonderlijke onderzochte onderdelen scoort Kyden maximaal. Zowel de inhoudelijke professionaliteit van de medewerkers als ook de digitale leeromgeving werden als excellent gezien. Maar ook de informatievoorziening, klantbenadering, intake, registratie, toetsing en nazorg.

Ellen van Gestel en Carole Huntjens, inhoudelijk en bedrijfsmatig verantwoordelijk voor de Mediationopleiding bij Kyden zijn blij. ‘Heel erg blij. Het was een enorme klus maar het is ook heel erg goed om alles opnieuw door te moeten nemen’. Zo’n audit is een mooi reflectie moment’, aldus Ellen, teamlead Conflictmanagement & Leiderschap bij Kyden. ‘De zelfevaluatie die we moesten schrijven omvatte alle aspecten van onze opleiding. De invulling van de trainingsdagen, de huisvesting, het aantal docenten, het werken met trainingsacteurs, de digitale leeromgeving, didactiek, de draaiboeken, de website noem maar op, werkelijk alles. De opleiding is nog verder doorontwikkeld de laatste jaren. Dat is mooi om te zien’.

Uit de feedback die Kyden mondeling kreeg, tijdens deze audit bleek al dat de MfN aangenaam verrast was door de professionaliteit en transparantie van de organisatie. ‘Eerder hebben we met onze opleiding ook al goed gescoord en toch hebben we nog dingen kunnen verbeteren bijvoorbeeld qua huisvesting. Ook de B-Corp uitgangspunten van ons bedrijf werden als meerwaarde gezien’. Uit het rapport: ‘Kwaliteit zit in het DNA van de organisatie’. Kyden kijkt altijd door de ogen van de klant wat er nodig is, voor een optimaal resultaat, daar doen we alles aan. Dat dat door de MfN gewaardeerd wordt en als ‘excellent’ wordt beoordeeld is een goede stimulans om op deze wijze door te gaan.

Wil je meer weten over onze Mediationopleiding of zelf mediator worden? Neem dan contact op met onze collega Carole Huntjens.

Carole Huntjens-1
Carole Huntjens
Business Unit Lead