“Je krijgt geen standaard oplossing van ons”

4 min leestijd
januari 24

Wie wil investeren in de duurzame ontwikkeling van medewerkers, is bij Ebba Roessingh en Carole Huntjens van Kyden aan het juiste adres. Maar verwacht van hen geen standaard oplossingen. Een gesprek met twee experts op het gebied van training en ontwikkeling, over impact en veranderkracht.

Enthousiast en bevlogen

Wie praat met Carole Huntjens (Business Unit Lead Open Inschrijving) en Ebba Roessingh (Business Unit Lead Maatwerk), merkt meteen hoe enthousiast en bevlogen zij beiden zijn wanneer ze spreken over persoonlijke ontwikkeling en professionele vaardigheden. Ebba vertelt: “Ons doel bij Kyden is om de veranderkracht van individuen en teams binnen organisaties te activeren. Dat doen we onder meer met trainingen en ontwikkelprogramma’s gericht op de persoonlijke en professionele vaardigheden van de mensen binnen je organisatie. Daarmee investeer je in de ontwikkeling van je mensen en bereik je blijvende groei.”

Carole: “Want of je nou een young professional bent of al veertig jaar in het vak zit: om een goed professional te zijn heb je niet alleen cognitieve kennis nodig. Wil je écht impact maken, dan moet je ook je professionele en persoonlijke vaardigheden ontwikkelen.”

Gelukkiger in je werk

“In onze trainingen staan people skills en praktische vaardigheden centraal,” legt Carole uit. “Daarmee zorgen we voor persoonlijke groei en teamontwikkeling. Dat draagt bij aan het succes van je organisatie én het heeft een maatschappelijke impact. Want mensen met goede skills en vaardigheden zijn gelukkiger in hun werk én duurzaam inzetbaar. En dat is positief voor de organisatie, voor de mensen zelf, en voor de maatschappij.”

Ebba licht toe: “Kyden biedt trainingen op het gebied van Mediation & Conflictmanagement, Coaching & Intervisie, Future Talent, Management & Leadership, Ethics & Integrity, en natuurlijk ESG & Sustainability. We focussen echt op de persoonlijke en professionele vaardigheden die mensen in deze tijd nodig hebben. En zit de training die je zoekt er niet bij, dan gaan we graag met je in gesprek om een training op maat te ontwikkelen.”

Niet over de schutting

“Voor wie meer wil dan losse trainingen, biedt Kyden ook complete ontwikkelprogramma’s,” vervolgt Ebba. “Die zijn specifiek afgestemd op de doelgroep en de behoefte van je organisatie. Bij het samenstellen van zo’n ontwikkelprogramma is onze aanpak anders dan die van anderen. Je kunt je vraagstuk niet zomaar bij ons over de schutting gooien, en je krijgt ook geen standaard oplossing van ons. We leveren echt maatwerk, en gaan daarom eerst op zoek naar wat eigenlijk de behoefte is achter je initiële vraag. Wat is het ontwikkelvraagstuk binnen je organisatie? Wat hebben je medewerkers nodig?”

Carole beaamt: “We stellen positief-kritische vragen, om je organisatie en de ontwikkelbehoefte goed te doorgronden. We denken strategisch met je mee én geven je stof tot nadenken. Want we willen dat er door het ontwikkeltraject echt iets bij jullie verandert.”

Hun rol pakken

Hoe ziet zo’n ontwikkeltraject eruit? “Een maatwerkprogramma van Kyden is nog breder en impactvoller dan een serie trainingen voor medewerkers,” leg Carole uit. “We voorzien bijvoorbeeld ook in sessies voor leidinggevenden, zodat ook zij hun rol pakken in het ontwikkelprogramma. En waar nodig bieden we aanvullende coaching of andere ondersteuning. We vinden het heel belangrijk dat deelnemers hun nieuwe inzichten en vaardigheden meteen in de praktijk brengen.”

Ebba: “Onze trainers en consultants houden gedurende het traject continu de vinger aan de pols om de ontwikkeling van de deelnemers te monitoren en begeleiden. Vaak komen zij oorspronkelijk uit dezelfde sector, dus ze spreken dezelfde taal. En de trainers zijn zelf ook betrokken bij de ontwikkeling van het maatwerktraject, dus ze kennen het achterliggende doel en weten hoe de training past in het grotere geheel. De trainers leren de deelnemers tijdens het traject goed kennen, en bespreken met hen: hoe ga je dit morgen concreet in je werk gebruiken? En bij de volgende training: hoe is het gegaan, hoe kijk je erop terug?”

Nauw en langdurig samenwerken

“We blijven gedurende de looptijd van het ontwikkelprogramma ook voortdurend met jou als opdrachtgever in gesprek,” vervolgt Ebba. “Doordat we nauw en langdurig samenwerken, weten we wat er speelt binnen de organisatie, en kunnen we op strategisch niveau meedenken en -praten. Wat individuele deelnemers tijdens een training bespreken is natuurlijk vertrouwelijk, maar we kunnen je wel een goed beeld geven over wat er leeft, waar de behoeftes van medewerkers liggen, en hoe je daarop kunt inspelen. Wil je daadwerkelijk impact maken en investeren in de ontwikkeling van je mensen, dan moet je daarvoor tijd en energie investeren. Maar die inspanningen betalen zich direct terug: als je goed voor je mensen zorgt, volgen de resultaten vanzelf.”

Carole voegt toe: “Persoonlijk contact is kenmerkend voor hoe wij werken. Dat geldt zowel voor onze trainingen als de maatwerktrajecten. We vinden het prettig om de mensen met wie we samenwerken goed te leren kennen. Vaak komen daar jarenlange samenwerkingen uit voort. Daardoor komen opdrachtgevers bij ons terug met allerlei verschillende vragen. Dan denken we graag mee over de beste oplossing – en dat hoeft dan helemaal niet per se in de vorm van een opdracht voor Kyden te zijn. Soms werkt een andere oplossing beter, en dan zijn we daar ook duidelijk over. Want we willen je gewoon oprecht helpen.”

Krachten gebundeld

Veranderkracht vereist een lange adem. Dat hebben we Carole en Ebba zelf ook ervaren in het samengaan van Kirkman Company, YSE en Dialogue, waaruit Kyden is ontstaan. Carole licht dat toe: “Doordat we onze krachten hebben gebundeld kunnen we meer impact maken, maar sommige medewerkers hebben best moeten wennen aan alle veranderingen. Hoe werk je samen met nieuwe collega’s, waar liggen ieders krachten, hoe gaan we als team met elkaar om? Daar hebben we heel bewust aan gewerkt. We leren veel van elkaar en van de nieuwe dynamiek binnen de organisatie. Maar we hebben ook gemerkt dat we eigenlijk helemaal niet zo veel van elkaar verschillen: we hebben allemaal dezelfde positieve energie en de drive om echt het verschil te maken.”

“Opdrachtgevers plukken daar de vruchten van,” voegt Ebba toe. “Door de brede expertise van Kyden kunnen we ook verder kijken dan alleen ontwikkelprogramma’s. Wat betekenen de inzichten die je opdoet tijdens het traject bijvoorbeeld voor jullie bedrijfsvoering en je HR-strategie? Heb je misschien een aantal interimmers nodig, of wil je stappen zetten op het gebied van de klantervaring die jullie bieden? Ook bij dat soort vraagstukken kan Kyden je goed helpen.” 

Maak impact!

Hebben Carole en Ebba je met hun enthousiasme aangestoken? Neem dan vandaag nog contact met ons op, zodat we samen impact kunnen gaan maken. We bespreken heel graag alle mogelijkheden voor het ontwikkelen van de persoonlijke en professionele vaardigheden van de mensen in je organisatie.  

 

Carole Huntjens-1
Carole Huntjens
Business Unit Lead Open Inschrijving
Ebba Roessingh
Ebba Roessingh
Business Unit Lead Maatwerk